Hoe wordt het toetsrooster vastgesteld?
Toetsgelegenheden
Vul op scherm 1.1.18 Cursus - Toetsgelegenheden bij Verwacht aantal deelnemers het aantal te verwachten deelnemers in ten behoeve van het conceptrooster. Op basis van het ‘Werkelijk aantal deelnemers’ zal het definitieve rooster worden gemaakt. Dit is een verplicht veld.

Toetsrooster (Rooster bij toetsgelegenheid)
Scherm 1.1.65 Rooster - Toetsrooster (Rooster bij toetsgelegenheid)
Vul bij Datum altijd een voorkeurs toetsdatum in. Dit is een verplicht veld

Vul bij Tijd vanaf, alleen als dit strikt noodzakelijk is, de gewenste aanvangstijd van de toets in.

Klikt men na het invullen van de Tijd vanaf in het veld Tijd t/m dan wordt deze automatisch gevuld met de eindtijd die berekend wordt vanuit de waarde die is ingevuld bij Toetsduur in minuten (scherm 1.1.05)
Alleen bij het aanmaken van een nieuwe regel is deze functionaliteit actief.
Als er reeds een regel is aangemaakt binnen Rooster bij toetsgelegenheid en men wil de Tijd vanaf en Tijd t/m alsnog invullen werkt de automatische verwerking niet en moet de beide tijd velden handmatig worden gevuld.

Ook de Locatie moet worden gevuld. Klik op het vergrootglas bij Locatie. Dit is een verplicht veld

Kies de gewenste waarde en klik op OK.


Het is, naast het veld Locatie, verplicht om in het veld Zaal een waarde te zetten. Klik hiervoor op het vergrootglas bij Zaal en kies het streepje als waarde.

Bij Aantekening(intern) vult men de bijzonderheden in die men wil aangeven voor de toets. Er zijn voor dit veld 250 karakters beschikbaar. Dit veld is optioneel.

* Indien de ingegeven toetsdatum door de school in Osiris niet past graag alternatieve data aangeven in het veld Aantekening(intern). ( dit i.v.m. onvolkomenheid ES geen klassen)
LET OP!!! Het is verstandig om het Opmerking veld te laten verdwijnen om te voorkomen dat men hierin de bijzonderheden plaatst.

Tot slot is het wel van belang, als alles is ingevuld, dat het toetsrooster wordt vastgesteld via scherm 1.1.65.

Controle:
Om nu te controleren of alle benodigde gegevens goed zijn gevuld is het mogelijk om via rapport 9.2.45 de gegevens in een Excel bestand aan te maken. Controleer natuurlijk alles maar met name de duur van het tentamen, de geschatte aantallen en de naam bij toetsomschrijving. Deze naam, samen met de tentamencode, ziet de student ook in het digirooster terug.
Kies hiervoor:

Het resultaat is een Excel bestand met hierin opgenomen de volgende velden:
Periode, V/D, D/B, Soort, vrij veld Type, Docent, Byod, School, Weeknummer, Datum, Van, Duur in minuten, Vakcode (vakcode-collegejaar-aanvangsblok-periode-toets-gelegenheid), Toets omschrijving, Klas, Aantal deelnemers, Locatie, vrij veld Surveillant en Bijzonderheden (Aantekening(intern) veld scherm 1.1.65).
Heeft men het excelbestand aangemaakt dan staat er bij kolom weeknummer een formule.
Je kunt hier een weeknummer van maken door:

Selecteer in regel 2 de kolom I en ga daarboven naar de formule en klik op enter. Het weeknummer verschijnt bij regel 2 in kolom I. Vervolgens kopieer je regel 2 kolom I naar de rest van de records in kolom I.

