Een eigen selectiefilter maken en opslaan

Een gebruiker kan een eigen selectie maken door een aantal selectiefilters toe te voegen en eventueel enkel voorwaarden in te vullen. Deze kan opgeslagen worden via de knop [Opslaan als], hier geef je de selectie zelf een naam. Mocht de gebruiker eerder een eigen standaardselectie gekozen hebben dan zal de knop [Opslaan] heten en zal de aangepaste selectie opgeslagen worden.

Een gebruiker kan ook kiezen, nadat een standaardselectie geselecteerd is, om deze als "standaard" op te slaan. Dit kan via de knop [beheer] en de optie "Maak standaard". De volgende keer dat dit zoekscherm getoond wordt zal deze standaardselectie getoond worden.

Een gebruiker kan via de knop [beheer] de volgende acties doen:

  • Opslaan en Opslaan Als: De huidige selectie opslaan als een standaardselectie.
  • Verwijder selectie: De huidige gekozen standaardselectie verwijderen.
  • Maak Standaard: De huidige standaardselectie wordt voor deze gebruiker vastgelegd als de "standaard" standaardselectie.
  • Voeg filter toe: Kies één of meerdere selectiefilters om toe te voegen aan je huidige selectie.

Onderstaande afbeelding laat zien hoe een zoekselectie opgeslagen kan worden.

 

Overzicht gebruikte parameters bij een selectie kunnen genereren

Om een selectie op te slaan is in elk zoekscherm de optie ‘Opslaan als’ beschikbaar (onder ‘Beheer’). Deze optie opent een popup scherm (zie hier onder), waarin een naam en een toelichting opgegeven kan worden. Hier komt een nieuwe checkbox beschikbaar: ‘Vul toelichting met gebruikte selectiefilters’(zie onderstaand). 

Deze checkbox zal standaard uitgevinkt zijn. Als deze aangevinkt is op het moment dat er op ‘Opslaan’ geklikt wordt, zullen alle gebruikte filters met hun waarden in de toelichting gezet worden. Dit zijn alle filters waarvoor er een waarde is opgegeven of waarbij de operator ‘is leeg’ of ‘is niet leeg’ is. Dit is een verschil met het opslaan van de selectie zelf, waarbij ook de geselecteerde niet gebruikte filters opgeslagen worden in de selectie. 

De toelichting in de popup wordt niet direct gevuld bij het aanvinken van de checkbox, dat gebeurd pas bij opslaan. Als de checkbox is uitgevinkt zal de opgegeven toelichting gewoon opgeslagen worden.