Een subselectie maken van een uitgevoerde zoekopdracht
Na het uitvoeren van een zoekopdracht krijgt de gebruiker de optie om de zoekresultaten te verfijnen waarna een nieuwe zoekopdracht gedaan kan worden waarbij alleen resultaten getoond worden die zowel aan de eerste als aan de tweede zoekopdracht voldoen.
Optioneel kan aangegeven worden dat er alleen resultaten getoond moeten worden die aan de eerste zoekopdracht voldoen, maar juist niet aan de tweede.
Na het uitvoeren van een zoekopdracht krijg de gebruiker de optie om te kiezen voor ‘Verfijn zoekresultaat’. Deze optie is beschikbaar via de optie ‘Beheer -> Verfijn zoekresultaat’.
De optie ‘Verfijn zoekresultaat’ wordt toegevoegd onderaan en zal alleen getoond worden indien de gebruiker geautoriseerd is voor het verfijnen van de zoekresultaten. Als een gebruiker op ‘Verfijn zoekresultaat’ klikt zal gecontroleerd worden dat er een zoekresultaat aanwezig is. Zo niet dan wordt de volgende foutmelding gegeven: Er is geen zoekresultaat aanwezig, het zoekresultaat kan niet verfijnd worden
Als er wel een zoekresultaat aanwezig was zal direct boven het eerste selectiefilter de volgende tekst getoond:
De zoekresultaten worden beperkt tot de eerder gevonden resultaten. (XXXX) Bij de volgende zoekopdracht worden resultaten getoond die: Wel voldoen aan de nieuwe selectiefilters / Niet voldoen aan de nieuwe selectiefilters
De keuze tussen Wel voldoen aan de nieuwe selectiefilters of Niet voldoen aan de nieuwe selectiefilters zal een keuzelijst of radiobutton zijn die de gebruiker kan aanpassen. Standaard zal de waarde ‘Wel voldoen aan de nieuwe selectiefilters’ zijn.
Bij het uitvoeren van de handeling ‘Verfijn zoekresultaat’ worden de filters teruggezet naar de actieve standaardselectie.
Bij het uitvoeren van de nieuwe zoekopdracht zal naast de selectiefilters van het scherm ook doorgegeven worden wat het ID is van de vorige zoekopdracht en of er juist wel of juist niet aan de nieuwe zoekopdracht voldaan moet worden.
Na het uitvoeren van de tweede zoekopdracht kan de gebruiker de selectiefilters wijzigen om nogmaals te zoeken binnen de gevonden zoekresultaten van de eerste zoekopdracht, het is niet mogelijk om de resultaten nogmaals te verfijnen. Indien de gebruiker de resultaten nogmaals probeert te verfijnen wordt de foutmelding ‘Zoekresultaten worden reeds verfijnd’ getoond.
Voorbeeld:
Wie hebben er in studiejaar 2015 een inschrijving met actiefcode 4 EN een inschrijving met actiefcode 0.
- Stap 1: Gebruiker selecteert alle studenten met een inschrijving in 2015 en actiefcode 4.
- Stap 2: Gebruiker kiest om de zoekresultaten te verfijnen en geeft aan dat de resultaten verfijnd moeten worden tot studenten die ook een inschrijving in 2015 hebben met actiefcode 0.
- Eind resultaat: Alle studenten die in 2015 minimaal 2 inschrijvingen hebben waarvan er minimaal één is met actiefcode 4 en één is met actiefcode 0.
Let op:
- Bij het wissen van de filters moeten ook de filters m.b.t. beperken van zoekresultaten leeg gemaakt worden.
- Het is niet mogelijk de standaardselectie op te slaan of facultair te maken als er een beperking actief is.
- De nieuwe filters ‘Zoekresulaten-ID’ en ‘Beperk zoekresultaten tot’ mogen niet opgenomen worden in een standaardselectie ander dan de laatste selectie. Dit mag ook niet vanuit het scherm ‘Standaardselecties Schermen en Rapporten’.
- Indien een gebruiker een nieuwe standaardselectie kiest terwijl er een beperking actie is dan moet de beperking behouden worden.